Figula Pincészet
Figula Misi fiatal kora ellenére boraival a legillusztrisabb borászok közé tette le a névjegyét. Ha Balatonról beszélünk, borai megkerülhetetlenek. A sokszínű balatoni borrégió Füred-Csopaki borvidékének jellegzetes színfoltja. A borai magukban hordozzák a borvidék eszenciáját: elegáns, tüzes ásványos, gyümölcsös íz világot. A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A 20 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – a dűlők termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatja be a borvidék sokszínűségét. A pincészet elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeiken 80% fehér és 20% kékszőlőt termeszt. Fő fajták: olaszrizling, zenit, szürkebarát, chardonnay, sauvignon blanc, semillon, muscat lunel, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos. A borok készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása. Cél az egyedi pincestílus kialakítása, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez.