![](https://www.zwackwebshop.hu/shop_ordered/93449/pic/markarotenetek/ca_di_rajo/kep9mobil.jpg)
A Ca’di Rajo birtok az egyik legprogresszívebben fejlődő borászat Olaszországban. Csodálatos prosecco-i, spumante-i hűen tükrözik az olaszok habzóboros stílusát. Friss, gyümölcsösen könnyed, harapható szőlőfürtökkel áramlik a pohárból. Jégbe hűtve a teraszok nélkülözhetetlen kísérője, de friss saláták és könnyed halételek, csirkéből készült fogások méltó társa lehet!
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.
![](https://www.zwackwebshop.hu/shop_ordered/93449/pic/markarotenetek/ca_di_rajo/kep2mobil.jpg)
A Ca’di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.
![](https://www.zwackwebshop.hu/shop_ordered/93449/pic/markarotenetek/ca_di_rajo/kep3mobil.jpg)
Ca’di Rajo Mito Spumante
A ma rendkívül népszerű habzóborok széles választékának a Ca’di Rajo Mito az egyik legüdébb színfoltja. Kellemes gyümölcsösségével és lágy szerkezetével kiemelkedik a tartomány többi buborékos itala közül. Az akácvirág intenzív aromája finom eleganciát kölcsönöz az italnak az alma, a citrom és a grapefruit jegyek mellett. Tökéletes aperitif sajttálak mellé, vagy kiváló kísérője lehet tésztaételeknek és tenger gyümölcseinek, mint például az osztrigának vagy a garnélaráknak. Kiegyensúlyozott, testes és harmonikus; igazi olasz különlegesség.![](https://www.zwackwebshop.hu/shop_ordered/93449/pic/markarotenetek/ca_di_rajo/kep4mobil.jpg)
Ca’di Rajo Extra Dry
Az extra dry kategória Olaszország legkedveltebb választása. Az olasz Ca’di Rajo pincészet, Glera szőlőfajtából, Charmat eljárással készített száraz habzó bora.Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés.
Visszafogott cukortartalmával a nyári esték nélkülözhetetlen kísérője.