Charles Tanqueray 1810-ben született. Apja, nagyapja és nagybátyja mind lelkészek voltak egy London határán található plébániában. Charles azonban mindig is érdeklődött a tudományok iránt, így nem kívánta folytatni a családi hagyományt, vállalva a kockázatot a saját útját járta. Bátyjával, Edwarddal egy lepárlónál kezdtek dolgozni, hogy megtanulják a ginkészítés mesterségét.
A Tanqueray testvérek 1830-ban törtek be a gin piacra, Észak-Londonban, Bloomsburyben nyitották meg desztilláló üzemüket. Charles sokat kísérletezett a tökéletes recept kifejlesztésével, korai jegyzetei alapján változtatta például a boróka mennyiségét attól függően, hogy honnan származott a növény, a nem működő összetevőket pedig kihúzta a listából. A kezdetektől fogva aprólékos volt mindenben, amit csak csinált.
Charles Tanqueray egy új lepárlási mód feltalálása után az elsők közt alkotta meg azt a stílusú gint, mely később „London Dry” néven vált ismertté. Akkoriban divatos volt az Old Tom stílus, mely szerint a ginhez rengeteg cukrot adtak. Ez elrejtette az alap gabonapárlat tökéletlenségeit, mivel az akkori lepárlási technikákkal még nem lehetett igazán tiszta alapot előállítani.
A Tanqueray testvérek 1830-ban törtek be a gin piacra, Észak-Londonban, Bloomsburyben nyitották meg desztilláló üzemüket. Charles sokat kísérletezett a tökéletes recept kifejlesztésével, korai jegyzetei alapján változtatta például a boróka mennyiségét attól függően, hogy honnan származott a növény, a nem működő összetevőket pedig kihúzta a listából. A kezdetektől fogva aprólékos volt mindenben, amit csak csinált.
Charles Tanqueray egy új lepárlási mód feltalálása után az elsők közt alkotta meg azt a stílusú gint, mely később „London Dry” néven vált ismertté. Akkoriban divatos volt az Old Tom stílus, mely szerint a ginhez rengeteg cukrot adtak. Ez elrejtette az alap gabonapárlat tökéletlenségeit, mivel az akkori lepárlási technikákkal még nem lehetett igazán tiszta alapot előállítani.
Tanqueray London Dry
A Charles Tanqueray által 1830-ban megalkotott Tanqueray London Dry gin ma is a klasszikus, időtlen recept alapján készül négyszeres lepárlással és tökéletesen harmonizál benne a gin négy klasszikus összetevője: a frissítő boróka, a borsos koriander, az ízes angyalgyökér és az édesgyökér. Legjobb formáját tonikkal, sok jéggel és egy gerezd zöldcitrommal mutatja, de nagyszerű alapjául szolgálhat számos koktélnak is.A Tanqueray London Dry gin számos díjat nyert, így a World's Best Bars (Drinks International Brands Report, 2020) részéről is különböző elismeréseket kapott. Ez volt a legjobban fogyó gin, a 2. legfelkapottabb gin és a pultosok összességében 2. kedvenc szeszes itala.
A Tanqueray palackjának ikonikus alakját egy háromrészes koktélkeverő ihlette, amely a szesztilalom klasszikus koktélmozgalma nyomán vált híressé a '20-as években. Az ananász - amely egykor olyannyira egzotikusnak számított, hogy a vendéglátás szimbólumává vált az 1830-as évek Angliájában - szerepel a Tanqueray család címerében és a Tanqueray Distilling Company minden palackját ékesíti.
Tanqueray Ten
Charles Tanqueray 1830-ban alkotta meg a világ legfinomabb London Dry ginjét, amely ma is ugyanazon időtlen, klasszikus recept alapján készül. A Tanqueray No. 10 ezt az örökséget szem előtt tartva készült és az egyik legelső ultraprémium ginként a mércét is felállította.A Tanqueray No. 10 gin négyszeres lepárlással készül, a Tanqueray gin szokásos növényi összetevői, a frissítő boróka, a borsos koriander, az ízes angyalgyökér és édesgyökér felhasználásával. Ezt követően citrusgyümölcsöket, mint zöldcitromot, narancsot, piros húsú grapefruitot és kamillavirágot adnak a Tiny Tenhez, amelyről az ital a nevét kapta. Legjobb formáját prémium tonikkal, sok jéggel és egy gerezd piros húsú grapefruittal mutatja, vagy száraz vermuttal és egy facsarásnyi piros húsú grapefruitlével egy tökéletes martiniben.
A Tanqueray No. 10 gin számos díjat nyert, beleértve a San Francisco Spirits Competition 2020-as versenyét, ahol kétszeres aranyérmes lett a gin kategóriában.
Tanqueray Sevilla
A Flor de Sevilla gint a Sevillában termő narancsok, illetve egyéb gyógy-és fűszernövények teszik igazán különlegessé. Charles Tanqueray eredeti receptje és a napsütötte Sevillában növekvő narancsok ihlették; az eredmény a narancsoknak köszönhetően egyedülállóan keserédes, a Tanqueray London Dry komplex karakterének köszönhetően azonban tökéletesen kiegyensúlyozott gin.TANQUERAY BLACKCURRANT ROYALE
Charles Tanqueray igazi újító, úttörő volt, aki a világ legjobb ginjének megalkotására törekedett. A világ számos pontjáról szerzett be növényeket, több mint 300 receptet készített. Az 1840-es évekbeli francia öröksége és utazásai ihlették a Tanqueray Blackcurrant Royale-t.A Tanqueray Blackcurrant Royale a lédús fekete ribizlit finom vaníliával ötvözi, így igazán pazar ízvilágot biztosít. A fekete orchidea jegyeit hordozó gin kizárólag a legfinomabb francia fekete ribizliből, vaníliából és a négy klasszikus London Dry összetevőből - frissítő boróka, borsos koriander, ízes angyalgyökér és édesgyökér - készült.