Unicum Riserva
Az első gyógynövénylikőr a szuperprémium kategóriában.
Az Unicum Riserva különlegessége egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik.
A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb – több, mint 85 éves hordójában érleljük. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot.
Ezt követi a Zwack Izabella, Dobogó pincészetéből származó hordókban való érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz.
Amint az Unicum jól ismert keserédes íze találkozik Tokaj karakterével, az Unicum Riserva komplex ízvilága lágyabbá, de ugyanakkor fűszeresebbé, gyümölcsösebbé válik egy csipet sárgabarackos, finoman gyógynövényes, hűs, mentás fuvallattal.
Az Unicum Riserva fogyasztását jégre töltve ajánljuk.