Ca’ di Rajo
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.
A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.
Fogyassza örömmel!